Izjava o tajnosti podataka

Izjava o tajnosti i povjerljivosti podataka

1. Uvodne odredbe

Pristupanjem i uporabom internet stranice www.ljutomania.hr , korisnik potvrđujete da je pročitao, razumio te da je suglasan s “Uvjetima povjerljivosti podataka” i načinima uporabe internetskih stranice ljutomania.hr. Ukoliko Korisnik s istim nije suglasan, dužan je suzdržati se od korištenja istih, napustiti stranicu te ne pristupati i/ili koristiti Internetsku stranicu ljutomania.hr.

2. Promjene povjerljivosti podataka

Ljutomania.hr ovlaštena je izmijeniti “Izjavu o povjerljivosti podataka” u bilo kojem trenutku. Izmjenjene izjave o povjerljivosti podataka stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskim stranicama. Bilo kakvo korištenje ovih Internetskih stranica od strane krajnjeg korisnika nakon takve obavijesti podrazumijevat će se kao prihvaćanje tih promjena. Korisnik se obvezuje povremeno iznova pročitati Izjavu o povjerljivosti podataka kako bi se upoznao s eventualnim promjenama. Ukoliko korisnik koristi internetske stranice nakon izmjene Izjave o povjerljivosti podataka, podrazumijeva se da se upoznao s izmjenama, da ih razumije i u cijelosti prihvaća. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzročenu korisnicima, registriranim korisnicima ili trećim osobama uslijed takvih izmjena..

Obrt Ljutomania prikuplja osobne informacija koje identificiraju korisnike internetskih stranica i to u trenutku kada se korisnik uključi u određene aktivnosti na ljutomania.hr stranici. Kao što su otvaranje korisničkog računa, pretplata na newsletter, objavljivanje sadržaja i tekstova na forumima, sudjelovanje u natjecanjima u organizaciji obrt Ljutomania, ispunjavanje anketa, objavljivanje komentara, slanje povratnih informacija, traženje informacija o proizvodima i uslugama, postavljanje video zapisa.

Obrt Ljutomania može zatražiti od korisnika pružanje određenih informacija o sebi. Korisnik nije dužan uključiti se u navedene aktivnosti. Ukoliko se korisnik odluči uključiti, obrt Ljutomania je ovlašten zatražiti osobne informacije: ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresu, telefonski broj i datum rođenja te sliku. Obrt Ljutomania je ovlašten koristiti osobne informacije korisnika kako bi vam ponudio proizvode i usluge, organizirao natjecanja, unaprijedio rad internetske stranica, poboljšao oglašavačke i promocijske aktivnosti, analiziralo uporabu internetskih stranica, poboljšao ponudu i usluga te ispitao vaše iskustvo s trećim stranama. Obrt Ljutomania je izričito ovlašten koristiti komentare korisnika kako bi druge korisnike obavijestio o proizvodima. Takav komentar može biti objavljen u oglašivačkim materijalima na internetskoj stranici. Osim toga, ako koristite internetsku stranicu ljutomania.hr za slanje informacija ili proizvoda drugim osobama. Obrt Ljutomania je ovlašten pohraniti osobne informacije korisnika i primatelja. Obrt Ljutomania je ovlašten koristiti osobne informacije korisnika za rješavanje problema, provedbu administracijskih zadataka, uspostavljanje kontakta, poštivanje ugovora, uključujući “Uvjete korištenja” i “Izjave o povjerljivosti podataka”, Obrt Ljutomania Internetskih stranica, poštuje odgovarajuće zakone te surađuje sa službama za provođenje zakona. Obrt Ljutomania je ovlašten prikupljati informacije koje ne identificiraju specifičnog krajnjeg korisnika, uključujući Uniform Resource Locator (URL) internetske stranice koju je korisnik posjetio prije otvaranja internetske stranice ljutomania.hr, URL internetske stranice koju je Korisnik posjetio nakon napuštanja ljutomania.hr, vrsta pretraživača kojeg korisnik koristi te korisnikovu Internet Protocol (IP) adresu. Ovlašteni pružatelji usluga i oglašivači, mogu automatski prikupljati ove informacije prilikom posjete ljutomania.hr stranice, putem „kolačića“ i drugih alata. Ljutomania.hr koristi takve podatke isključivo za rješavanje problema, administriranje Internetske stranice, analizu trendova, skupljanje demografskih podataka, analizu sukladnosti s pozitivnim propisima i suradnju sa službama za provođenje zakona. Ovisno o vrstama aktivnosti, neke informacije su određene kao obavezne, a neke kao dobrovoljne. Ako korisnik ne pruži obvezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost. Obrt Ljutomania neće prikupljati osobne podatke putem svojih internetskih stranica i to: ime i prezime, adresa, telefonski broj ili elektronička adresa korisnika, osim ako se korisnik dobrovljno registrira il isto učini putem ankete, suglasnošću i/ili ako tako dopuštaju važeći zakoni i propisi za zaštitu osobnih podataka.

4. Objavljivanje osobnih informacija

Obrt Ljutomania neće dijeliti Identifikacijske osobne informacije s drugim stranama. Obrt Ljutomania može podijeliti osobne podatke korisnika s pružateljima usluga za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte, administriranje natjecanja, uklanjanje duplikata informacija na popisima klijenata, analizu podataka, pružanje usluga oglašavanja, osiguravanje rezultata pretrage i veze, obradu plaćanja kreditnim karticama, upravljanje Internetskim stranicama, rješavanje problema, i pružanje korisničkih usluga. Obrt Ljutomania je ovlašten otkriti informacije o Korisniku u svrhu zaštite Obrt Ljutomania i zaštite drugih. Obrt Ljutomania je ovlašten otkriti Identifikacijske osobne informacije Korisnika kad je opravdano očekivati da će njihovo otkrivanje pomoći provođenju zakona ili je nužno kao posljedica sudskog naloga, da će osigurati sukladnost s ovom Izjavom o povjerljivosti podataka, Uvjetima o korištenju naših Internetskih stranica ili drugim ugovorima; ili zaštititi prava vlasništva ili sigurnosti ovih Internetskih stranica, njihovih Korisnika ili drugih osoba. Ako Korisnik ne želi da se njegovi osobni podaci upotrebljavaju za podršku odnosa s kupcima (osobito za izravni marketing ili istraživanje tržišta), Obrt Ljutomania će poštovati Korisnikov izbor. Osobne identifikacijske podatke Obrt Ljutomania ne prodaje ni ne plasira na tržište trećim osobama.

5. Nadopune i ispravljanje informacija

Korisnik je ovlašten promijeniti bilo koji osobni podatak slanjem e-mail poruke ili promjenom profila korisnika. U e-mail poruci Korisnik je dužan navesti ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želi nadopuniti. Korisnik također može svakodobno zatražiti brisanje ili uklanjanje informacija o svom korisničkom računu. Korisnik je upoznat da Obrt Ljutomania ne može izbrisati informacije povezane s prošlim transakcijama na Obrt Ljutomania Internetskim stranicama.

6. Izbor korisnika u vezi s prikupljanjem i uporabom informacija

Korisnik ne može isključiti primanje Administrativnih e-mail poruka koje se odnose na Korisničku aktivnost na Internetskoj stranici, i uključuju poruke u vezi s određenim Korisničkim računima, zahtjeve ili upite te poruke u vezi s kupnjom proizvoda i usluga. Korisnik ima mogućnost zatražiti promocijske e-mail poruke koje oglašavaju proizvode i usluge BUDICOL doo, uključujući ekskluzivne prodajne i druge ponude, i/ili proizvode i usluge povezanih tvrtki. Obrt Ljutomania šalje promocijske e-mail poruke registriranim Korisnicima koji su odabrali opciju primanja promocijskih poruka. Ukoliko Korisnik ne želi primati promocijske e-mail poruke u bilo kojem trenutku nakon registriranja možete odabrati opciju otkazivanja primanja promocijskih e-mail poruka. U slučaju kontaktiranja, Korisnik treba navesti ime i prezime, adresu, e-mail adresu i koju vrstu promocijskih e-mail poruka više ne želi primati.

7. Zaštita podataka

Za zaštitu osobnih podataka od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka ili izmjena te od neovlaštenog otkrivanja ili pristupa Obrt Ljutomania poduzima tehničke i organizacijske mjere sigurnosti. Korisnik može pristupiti osobnim informacijama na Obrt Ljutomania Internetskim stranicama pomoću zaporke i e-mail adrese. Korisniku se preporučuje ne otkrivati zaporku trećim osobama. Korisnik je upoznat s činjenicom da niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Iako Obrt Ljutomania provodi komercijalno razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka, ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na, ili s naše Internetske stranice te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

8. Praćenje podataka

Obrt Ljutomania je ovlašten pohranjivati na vašem računalu „kolačiće“ koji sadrže informacije o Korisniku koji se koriste radi uštede vremena Korisnika za vrijeme korištenja Internetskih stranica Obrt Ljutomania, radi praćenja i usmjeravanja Korisnikovih interesa s ciljem pružanja usluga prilagođenih svakom Korisniku. „Kolačići“ također prikupljaju neosobne informacije Korisnika. Obrt Ljutomania koristi Treće agencije za oglašavanje za prikazivanje oglasa na Obrt Ljutomania Internetskoj stranici. Kao dio njihove usluge Treće agencije mogu staviti odvojene „kolačiće“ na vaše računalo, nad kojima Obrt Ljutomania nema pristup ili kontrolu. Korisnik može urediti postavke pretraživača kako bi odbio „kolačiće“, u kojem slučaju se može dogoditi da neki dijelovi Obrt Ljutomania Internetskih stranica možda neće pravilno raditi. Obrt Ljutomania može koristiti i druge standardne tehnologije za praćenje uporabe Internetskih stranica i promocija, te može dozvoliti Trećim pružateljima usluga korištenje ove metode u ime Obrt Ljutomania.

9. Povjerljivost podataka trećih internetskih stranica

Ova Izjava o povjerljivosti podataka se odnosi samo na uporabu i objavljivanje informacija koje Obrt Ljutomania prikupljamo od Korisnika. Druge Internetske stranice kojima se može pristupiti putem Obrt Ljutomania Internetskih stranica imaju svoje izjave o povjerljivosti i prikupljanju podataka te načinima njihovog korištenja i objavljivanja na njima. Obrt Ljutomania ne snosi odgovornost za načine i uvjete rada trećih strana.

10. Maloljetnici

Maloljetne osobe mogu sudjelovati u promotivnim aktivnostima jedino i isključivo uz suglasnost roditelja, staratelja ili skrbnika. Obrt Ljutomania neće svjesno prikupljati ili zadržavati informacije – osobne podatke djece mlađe od 14 godina bez inzistiranja na tome da pridobiju suglasnost roditelja, ako tako zahtijeva važeći zakon. Osobne podatke djeteta Obrt Ljutomania će upotrebljavat ili objavljivati samo ako tako dopušta zakon, uz suglasnost roditelja prema lokalnim zakonima ili propisima ili zaštititi dijete.

11. Primjena izjave

Ova izjava primjenjuje se od 01.03.2019.