SASTOJCI:
Vrijeme pripreme 45 minuta
Za 4 osobe potrebno:
300 g noodla s jajima (ima ih za kupiti u svim većim trgovinama)
250 g junećeg ili miješanog mljevenog mesa (ovisi kako volite)
cca 150 g zelenog lisnatog povrća Pak Choi, špinata, kineskog kupusa, blitve, mladog graška i slično
par zrna papra (može i u prahu)
Chili prah, Preporučujemo naš Pure fire Smoked powder zbog odlične arome koju daje jelima
2-3 režnja češnjaka
2-3 mlada luka
2 žlice paste od sezama
svježeg đumbira
2 žličice Chili ulja
200 ml povrtne juhe
sezamovo ulje
PRIPREMA:
Mljeveno meso pomiješaj sa 2 žlice soja umaka i ostavi na stranu 10tak minuta dok pripremaš ostale sastojke.
Izmrvi suženi chili na sitno ili svježi isjeci na sitno. Poprži ga bez masnoće u woku i makni na stranu u zdjelicu.
U woku zagrij 1 žličicu sezamovog ulja, dodaj mljeveno meso i prži da dobije rumenu boju (dok voda ne ishlapi). Makni na stranu.
Skuhaj rezance prema uputi na pakiranju.
Za to vrijeme dok se rezanci kuhaju u woku kojem se pržilo meso dodaj malo ulja, sitno nasjeckani đumbir, češnjak, mladi luk, papar i poprženi chili. Pirjaj cca 2-3 minute. Dodaj 2 žlice soja sosa, pastu od sezama, juhu i chili ulje. Dodaj lisnato povrće i blanširaj ga par minuta (da povene). Dodaj meso i začini prema potrebi.
Noodle stavi na tanjur ili u zdjelicu za juhe i dodaj meso s juhom i povrćem. Ukrasni mladim lukom
Možda će ti se svidjeti recept Azijski wok sa kozicama.
Dobar tek!