Azijski wok sa kozicama

Sastojci:

400g kozica očišćenih

1 žlica svježe naribanog đumbira

6 žlica soja umaka

4-5 kom mladog luka

2 mrkve

200g zelenih mahuna (može i mladog graška u ljusci, on daje posebnu slatkastu aromu)

120g  nudle tjestenina za wok

2 žlice  sezamovog ulja ili ako vam ne odgovara može i repičinog ulja

1 litra povrtnog temeljca

3 žličice azijske mješavine za wok

Cherry rajčice ako volite

Chili prah po želji

Priprema:

1.Operite i posušite škampe

2.Sitno naribajte đumbir i pomiješajte s 3 žlice umaka od soje, azijskom mješavinom za wok i ostavite da se kratko marinira.

  1. Mrkvu i mladi luk očistite pa narežite na kolutiće, mahune narežite na veličinu zalogaja i potom sve zajedno blanširajte cca 5 minuta u kipućem povrtnom temeljcu i ocjedite ali temeljac nemojte baciti.
  2. U woku zagrijte ulje i kratko popržite kozice pa ih izvadite sa strane na tanjur,a u tu masnoću stavite povrće i pirjajte cca 15 minuta. Povremeno okrenite. Dodajte kozice
  3. Skuhajte posebno tjesteninu pa ju ocjedite i pomješajte sa povrćem i kozicama

Začinite sa chili prahom ili ljutim umakom po želji!