Marinirani pileći bataci su odličan izbor za pripremu ručka na “brzaka” . Vole ih i djeca. Preporučamo vam ovaj ukusni recept koji je kod nas vrlo često na meniju. Moramo napomenuti da su neodoljivi zbog svoje “ljepljive i slatkaste” teksture.
SASTOJCI:
Za marinadu potrebno je:
4 šlice smeđeg šećera
3 žlice soja umaka
2 režnja češnjaka
1 žlica svježe naribanog đumbira
1 žličica slatke paprike
400 g pilećih bataka, prsa narezanih na veće kockice ili medaljone ( nama su bataci br.)
1 žlica ulja za prženje
Za posipat i umakak za umakanje mesa :
Sitno nasjeckani mladi luk
1 žlica prženih sjemenki sezama
PRIPREMA:
Nasjeckajte češnjak i naribajte đumbir pomoću ribeža s rupicama kao za ribanje sira. U maloj posudi pomiješajte smeđi šećer, sojin umak, češnjak, đumbir, malo svježe mljevene paprike i ulje za prženje. Stavite pileće batke u plitku posudu. Prelijte marinadu preko piletine i uvaljajte ju kao bi se marinada primila po mesu. Pokrijte piletinu i marinirajte najmanje 30 minuta ili najviše jedan dan (u hladnjaku).
Zagrijte veliku tavu na srednjoj vatri. Kad se zagrije, dodajte 1/2 žlice ulja za kuhanje i vrteći pokrijte dno tave. Dodajte pileće batke i pustite da se prže dok dobro ne porumene sa svake strane i ispeku se. Izvadite prženu piletinu na čisti tanjur,
Ulijte preostalu marinadu u tavu i ostavite da prokuha. Umutite marinadu dok ključa da se otope svi zapečeni komadići iz tave. Pustite da kuha i dalje dok se ne reducira na gustu glazuru*. Isključite vatru, dodajte kuhanu piletinu natrag u tavu i umočite je u gustu glazuru. Po želji ukrasite narezanim zelenim lukom i sjemenkama sezama. Posebno stavite BBQ sauce iz naše ponude koji se odlično slažu sa ovim mesom.
Prilog riža, salata ili jednostavno samo meso.
Pogledaj i ostale naše recepte