Hobotnica sa krumpirom

Hobotnicu obožavamo ali ju rijetko pripremamo. Način na koji smo ju pripremali nije nikakva novost no nama se ovako dopada samo naravno pikantna verzija.

Kako smo u našu ponudu ubacili chili ulje iskoristili smo ga za pripremu ove delicije.

SASTOJCI:

1 kg zaleđene ili svježe hobotnice

sol, papar, svježeg peršina

par režnja češnjaka,

mrkva ( količina prema želji )

1 luk

200 ml bijelog vina

3-4 žlice krušnih mrvica

1 kg mladog krumpira

maslinovo ulje, chili ulje

PRIPREMA:

Hobotnicu operite, očistite i stavite u slanu, hladnu vodu. Prokuhajte ju cca 10 minuta i ocjedite.

U peku ili bilo koju drugu posudu sa poklopcem za pečenje stavite narezanu mrkvu, luk, češnjak, krumpir (cijeli ili izrezan na četvrtine) i hobotnicu. Posolite, pospite krušnim mrvicama, pospite narezanim peršinom, paprom i na kraju stavite ulje i vino. Sve dobro izmiješajte i poklopite.

Pecite na 180-200 stupnjeva cca 1,5 sata uz povremeno miješanje kako bi bilo sočno.

Povrće možete dodavati prema ukusu paprike, tikvice, rajčica.

Još jedan dodatak iz naše ponude koji odgovara gotovo svim jelima, a osobito morskim plodovima i ribi,a odličan je kao zamjena za svježe začine Pozoj , pikantna mješavina začina sa crnom soli.

Dobar tek!