Hobotnica sa krumpirima nam je omiljeno jelo ali ju rijetko pripremamo. Način na koji smo ju pripremali nije nikakva novost, no nama se ovako dopada samo naravno pikantna verzija.
Kako smo u našu ponudu ubacili chili ulje iskoristili smo priliku da ga upotrijebimo u ovom receptu.
SASTOJCI:
1 kg zaleđene ili svježe hobotnice ( obično uzimamo samo krakove jer su dostupniji u trgovinama)
sol, papar, svježeg peršina
par režnja češnjaka,
mrkva ( količina prema želji )
1 luk
200 ml bijelog vina
3-4 žlice krušnih mrvica
1 kg mladog krumpira
maslinovo ulje, chili ulje
PRIPREMA:
Hobotnicu operite, očistite i stavite u slanu, hladnu vodu. Prokuhajte ju cca 10 minuta i ocjedite.
U peku ili bilo koju drugu posudu sa poklopcem za pečenje stavite narezanu mrkvu, luk, češnjak, krumpir (cijeli ili izrezan na četvrtine) i hobotnicu. Posolite, pospite krušnim mrvicama, pospite narezanim peršinom, paprom i na kraju stavite ulje i vino. Sve dobro izmiješajte i poklopite.
Pecite na 180-200 stupnjeva cca 1,5 sata uz povremeno miješanje kako bi bilo sočno.
Povrće možete dodavati prema ukusu paprike, tikvice, rajčica.
Još jedan dodatak iz naše ponude koji odgovara gotovo svim jelima, a osobito morskim plodovima i ribi,a odličan je kao zamjena za svježe začine Pozoj , pikantna mješavina začina sa crnom soli.
Dobar tek!
-
Pepper Oilcino5,00 €