(za dvije osobe )
Sastojci:
Rižini rezanci (može i špagete)
Žlica sezamovog ulja
100 ml Suncokretovog ulja
Pinjoli
1 glavica crvenog luka
malo češnjaka (režanj, dva)
Dvije mrkve
1 zelena paprika
Dvije šake narezanog zelja na trakice
Komadić đumbira
Soja sos cca 50 ml
Tikvica, par cherry rajčica
Chili prah za posipati na kraju
Način pripreme:
Narežite na rezance mrkvu, papriku, luk, zelje, đumbir i tikvicu i zalite sa soja sosom i ostavite da se marinira cca 10 min.
2. Na vruću wok tavu ulijte sezamovo ulje i malo suncokretovog ulja i dodajte pinjole te odmah dodajte narezanu mrkvu, papriku, luk, zelje, cijele male rajčice i đumbir. Tikvicu dodajte nakon 5 min.(ona se kratko priprema). Pirjati još par minuta uz stalno miješanje.
3. Stavite tjesteninu da se skuha “al dente”.
4. Pomiješajte tjesteninu sa povrćem
Na kraju začinite sa Chili prahom ili Exotic yellow umakom i uživajte u hrskavom ljetnom woku.